2014 Paška skuta – HR

To read this post in English, click here.

Danas je u Sirani Gligora počela proizvodnja ukusne, svježe, svestrane za pripremu i visoko hranjive Paške skute koju ćete od sutra moći pronaći u našim trgovinama u Zadru i Kolanu! Sljedeći tjedan ćete ju također moći naći u svim našim trgovinama diljem Hrvatske. Posjetite nas na našoj web stranici i pronađite vama najbližu trgovinu!

This slideshow requires JavaScript.

Paška skuta je tip ricotte, proizvedena iz sirutke nakon proizvodnje sira! Nakon što je sir napravljen, sirutka – tekućina bogata proteinima ostaje, te se grije na otprilike 80 C da bi potaknuli albuminske proteine da dođu na površinu te oforme skutu koja se nakon toga odvaja i cijedi preko noći.
Pitate se što je posebno kod Paške skute?? Proizvedena je od sirutke dobivene iz  mlijeka autohtone Paške ovce, nakon proizvodnje Paškog sira. Rezultat toga je unikatan okus mekog svježeg albuminskog sira koji dodaje poseban zaokret u okusu bilo kojem receptu.
2
Osim što je jako ukusna, Paška skuta je i nemasna te ima manje od pola kalorija koje inače možete naći u bilo kojem tvrdom siru. Dok jedete pašku skutu također dobivate i više Omega-3 masne kiseline, vrlo zdrave za srce i krvotok. Uz vitamin B12 i malu koncentraciju natrija, skuta je također veliki izvor proteina, cinka i kalcija koji će pomoći da vaše kosti budu snažne.
Pašku skutu možete koristiti na mnogo načina… Probajte ju u torti od sira ili joj samo dodajte malo likera od naranče i servirajte uz voće!
Ako imate svoj omiljeni recept sa Paškom skutom, pošaljite nam ga e-mailom ili na našu facebook stranicu, a onog čiji nam se recept najviše svidi nagradit ćemo Paškom skutom! 🙂
4
Advertisements

2 responses to “2014 Paška skuta – HR

  1. Pingback: 2014 Paški Skuta – EN | Sirana Gligora·

  2. Pingback: Izrada Paškog sira Sirane Gligora – 2. korak – Rezanje sirnog gruša | Sirana Gligora·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s